Και τι είναι η Αναγέννηση; Μα τι άλλο εκτός από το να ξαναγράψουμε τους μύθους μας και να ξαναερμηνεύσουμε τις αλληγορίες μας. Λειτουργίες που δεν μπορούν να ευοδωθούν με έναν στρατό μαυροφόρων πάνω από το κεφάλι μας. Για να τους ξεφορτωθούμε αρκεί να τους στερήσουμε την πηγή της δύναμής τους, ρίχνοντας φως στα πανάρχαιά τους ψέματα. Την ιστορικότητα του Χριστού, την εσχατολογική ανάσταση των σωμάτων, την αιώνια κόλαση/ τιμωρία μιας στιγμιαίας απειθαρχίας και μερικές ακόμη ανυπόστατες τερατολογίες. Αν γίνουν αυτά δεν θα τολμούν πλέον να έχουν λόγο για την κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική μας ζωή και μοιραία θα καταστούν άχρηστοι σ’ αυτούς που εδώ και αιώνες χρησίμευαν σαν εργαλείο άσκησης τρόμου και καταπίεσης.

Οι νυχτερινοί να φεύγουν, αλλάζουμε βάρδια. Δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι καινούργιοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί. Είναι το μικρό δημιουργικό κενό, ο μετεωρισμός ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, είναι αυτό που, εν τέλει, πυροδοτεί την θρυαλλίδα της Ιστορίας.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Η εφαρμογή της αθεϊστικής οπτικής σε ένα υπαρκτό πρόβλημα


Θρησκεία είναι η επίσημη άποψη ενός κράτους για το σύμπαν. Μια άλλη θρησκεία είναι η επίσημη άποψη ενός άλλου κράτους για το σύμπαν. Πόλεμος μεταξύ δύο θρησκειών δεν είναι πόλεμος δύο διαφορετικών απόψεων αλλά πόλεμος μεταξύ δύο κρατών. 
Σίγουρα τα πράγματα είναι πολυπλοκότερα. Αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα την οποία όποιος την ξεχνά, καταστρέφεται.  

Με βάση αυτήν την απλή κεντρική ιδέα, ιδέα κατά βάση άθεη, αλλά ιστορικά αποδεδειγμένη θα μπορούσε να χαραχθεί μια πορεία ενός μικρού κράτους τους ασταθείς καιρούς που περνάμε.
Ένα παράδειγμα αυτής της πολιτικής θα μπορούσε να είναι η συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες. 



Τι είναι πρόσφυγας και τι λαθρομετανάστης.

Και οι δύο περνούν λαθραία τα σύνορα. Και οι δύο έχουν ανάγκη να υπερασπιστούν την ίδια τους την ζωή. Ο πρόσφυγας από έναν πόλεμο ή ένα αυταρχικό καθεστώς και ο μετανάστης εξ αιτίας οικονομικής ένδειας. Η παρουσία τους λέγεται ότι ενισχύει τις οικονομίες των κρατών που τους υποδέχονται. Μάλλον σωστό, όταν γίνεται με όρους οι οποίοι τηρούνται. Αυτοί ακριβώς οι όροι είναι το αντικείμενο της παρούσης.

Η αντιμετώπιση

Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα τιμωρείται. Είτε είναι πρόσφυγας είτε λαθρομετανάστης είτε άνδρας είτε γυναίκα είτε ανήλικος υπερήλικος ή ενήλικος. Τιμωρείται με αυτόφορη διαδικασία τουλάχιστον με πέντε χρόνια μη εξαγοράσιμη φυλάκιση. Αν είναι άνδρας πηγαίνει σε ανδρικές φυλακές γυναίκα σε γυναικείες, παιδί σε οικοτροφείο και βρέφος σε βρεφονηπιακό. 
Με τα την καταδίκη και των εγκλεισμό αρχίζει η συζήτηση μαζί τους. Η πρόταση είναι απλή. Ή γίνεσαι Ορθόδοξος Χριστιανός, μαθαίνεις και μιλάς Ελληνικά και αλλάζεις όνομα, ή μένεις στη φυλακή.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πολυπλοκότερα. Που θα γίνει ορθόδοξος και θα μάθει Ελληνικά; Πόσος χρόνος απαιτείται γι’ αυτό;  Με βάση τα δεδομένα της κατηχήσεως και της εκπαίδευσης τρία χρόνια κατ’ ελάχιστον. Που; Σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ένα νησί κατά πάσα πιθανότητα. Και τι παραπάνω έχει το νησί από την φυλακή; Ένα βιώσιμο σπίτι, τροφή, ιδιωτικότητα, εκπαίδευση, ασφάλεια  και φυσικά δουλειά με χαμηλή αμοιβή εννοείται. Τόσο χαμηλή που να έλξει επενδύσεις στο νησί (ή τα νησιά) της αναμόρφωσης. 
Στο τέλος της τριετίας ο φιλοξενούμενος θα έχει ένα μικρό κομπόδεμα άλλη θρησκεία, γλώσσα και όνομα. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα έχει αποδεχθεί τον πολιτισμό της χώρας που τον δέχθηκε. Έχει γλυτώσει την ζωή του έχει φτιάξει μια νέα και έναντι τούτου παρέδωσε τις ψευδαισθήσεις του. Γιατί μην κοροϊδευόμαστε και η θρησκεία μια ψευδαίσθηση είναι. Και στο κάτω κάτω της γραφής ο Χριστιανισμός είναι καλύτερη ψευδαίσθηση από το Ισλάμ.  

Αυτοί που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση μένουν πέντε χρόνια φυλακή. Μετά το τέλος της ποινής μας έχουν αποδείξει ότι θεωρούν την ψευδαίσθησή τους σημαντικότερη από τη ζωή τους άρα είναι άτομα χαμηλής αυτοεκτίμησης και επικίνδυνα για την χώρα υποδοχής. Τους στέλνουμε με καράβια στη χώρα τους (τα αεροπλάνα κοστίζουν) κι αν η χώρα τους δεν δέχεται τότε τους παρκάρουμε στην παραλία κάποιας μη χώρας (της Σομαλίας για παράδειγμα). 

Τα αποτελέσματα

Αφού έχουμε ξεμπλέξει από τους φανατικούς ή έστω τους ξεροκέφαλους ασχολούμαστε με αυτούς που φάνηκαν συνεργάσιμοι. Είναι πια Έλληνες, πηγαίνουν στον στρατό, πληρώνουν φόρους και περιέργως είναι πολύ περισσότερο Έλληνες από τους ντόπιους. Αυτοί έχουν γίνει Έλληνες από επιλογή! Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα πρόβλημα. Κινδυνεύουν αν ήσαν Μουσουλμάνοι. Το Ισλάμ είναι μια επιθετική και εκδικητική θρησκεία. Θα σταλούν σίγουρα ομάδες για την φυσική τους εξόντωση. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε την χώρα από το Ισλάμ.
Τα κέρδη από την κίνηση αυτή θα είναι προφανή: Νέοι Έλληνες, νέοι Χριστιανοί, νέο εργατικό δυναμικό. Μια νέα γενιά ανθρώπων διαμορφωμένων από ένα περιβάλλον εξωστρεφές, ανθρώπινο και βαθύτατα Ελληνικό.  Στην επόμενη γενιά ή έστω μετά μερικά χρόνια θα μπορούσαν να γίνουν και άθεοι.

Αντιρρήσεις φυσικά ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος υπάρχουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ή βιωσιμότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου