Και τι είναι η Αναγέννηση; Μα τι άλλο εκτός από το να ξαναγράψουμε τους μύθους μας και να ξαναερμηνεύσουμε τις αλληγορίες μας. Λειτουργίες που δεν μπορούν να ευοδωθούν με έναν στρατό μαυροφόρων πάνω από το κεφάλι μας. Για να τους ξεφορτωθούμε αρκεί να τους στερήσουμε την πηγή της δύναμής τους, ρίχνοντας φως στα πανάρχαιά τους ψέματα. Την ιστορικότητα του Χριστού, την εσχατολογική ανάσταση των σωμάτων, την αιώνια κόλαση/ τιμωρία μιας στιγμιαίας απειθαρχίας και μερικές ακόμη ανυπόστατες τερατολογίες. Αν γίνουν αυτά δεν θα τολμούν πλέον να έχουν λόγο για την κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική μας ζωή και μοιραία θα καταστούν άχρηστοι σ’ αυτούς που εδώ και αιώνες χρησίμευαν σαν εργαλείο άσκησης τρόμου και καταπίεσης.

Οι νυχτερινοί να φεύγουν, αλλάζουμε βάρδια. Δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι καινούργιοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί. Είναι το μικρό δημιουργικό κενό, ο μετεωρισμός ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, είναι αυτό που, εν τέλει, πυροδοτεί την θρυαλλίδα της Ιστορίας.

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Στοιχεία και μαρτυρίαι επί της ιστορικότητος του Σούπερμαν

Το κείμενο δεν είναι δικό μου. Το κακό είναι ότι είναι παλιό και δεν θυμάμαι από που το ξεσήκωσα. Όποιος διεκδικεί την πατρότητά του ας μου στείλει σχόλιο και θα κάνω ότι μου ζητήσει. (Εντάξει, σε σχέση με το κείμενο)Υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς νεοεποχίτες (κυρίως οπαδοί του Μπάτμαν) που αρνούνται την ιστορικότητα του Σούπερμαν! Για να δούμε λοιπόν τις ιστορικές μαρτυρίες που βεβαιώνουν ότι ο Σούπερμαν υπήρξε.


1) Το βεβαιώνουν τόσα άτομα που τον είδαν να σώζει κόσμο από διάφορα ατυχήματα.
2) Υπάρχει πλούσια αναφορά στα κόμικς τη DC που βεβαιώνει την ύπαρξη του
3) Τόσο η Λανα Λαγκ όσο και η Λοις Λειν είχαν μακροχρόνια σχέση μαζί του.
4) Υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Νέας Υόρκης το όνομα Κλαρκ Κεντ, όπως υπάρχει και στο δημοτολόγιο του Τέξας όπου γεννήθηκε
5) Οι επιστήμονες παρατήρησαν ένα άστρο να καταστρέφεται και να γίνεται σουπερ νόβα, δίχως αμφιβολία το άστρο αυτό ήταν ο Κρυπτόν
6) Έχουν βρεθεί μετεωρίτες με μεταλλικό υλικό, άρα δεν μπορούν οι επιστήμονες να αποκλείσουν την ύπαρξη κρυπτωνιτη
7) Οι γραφές της DC λένε οτι έζησε στη Μητρόπολη. Πράγματι, ακόμα και σήμερα, η Νέα Υόρκη λέμε ότι είναι μια μεγάλη μητρόπολη.
8 ) Ακόμα και ο ίδιος ο Μπάτμαν έχει συνεργαστεί μαζί του, όπως και πληθώρα άλλων υπερηρώων
9) Σε μια ταινία του, ο Σούπερμαν προκαλεί πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό. Πράγματι, οι συνομιλίες για αυτό το θέμα είναι σε καλό δρόμο, ενώ εξαιτίας του αποσοβήθηκε και η κρίση των πυραύλων το 61
10) Τόσος κόσμος διαβάζει βιβλία του, βλέπει ταινίες του, αγοράζει αναμνηστικά του, ακόμη και τη στολή του, τι κέρδος έχουν να πουν ψέματα? Η μήπως αυτό που πιστεύουν είναι ένα ψέμα?
11) Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν αναφορές των ιστορικών της περιόδου. Αυτό δεν είναι αλήθεια, υπάρχουν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όπως "Ο Σούπερμαν από την Παρασκευή σε όλες τις αίθουσες κινηματογράφων", "Ο Σούπερμαν έβγαλε 2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο στο Λος Άντζελες" και άλλες σύγχρονες ιστορικές παραπομπές.
12) Ο ίδιος ο Σούπερμαν είχε πει ότι οι άνθρωποι θα τον απορρίψουν και δεν θα τον θέλουν, αλλά την ώρα της ανάγκης τους θα τον ξαναθυμηθούν.
13) Ακόμα και σήμερα λέμε "αυτό είναι ακατόρθωτο, μόνο ο Σούπερμαν μπορεί να το κάνει"
14) Ο Νίτσε είχε προφητεύει τον ερχομό του Σούπερμαν (υπεράνθρωπου) πολύ πριν τη γέννηση του. Μάλιστα, είχε προβλέψει και τον τόπο καταγωγής του, αφού είπε ότι δεν θα είναι αρχικά φανερός (Κρυπτών)
15) Σε μια ελληνική ταινία της εποχής αναφέρονται οι σουπερμαντολίνες, φάρμακα που κάνουν κάποιον Σούπερμαν για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου