Και τι είναι η Αναγέννηση; Μα τι άλλο εκτός από το να ξαναγράψουμε τους μύθους μας και να ξαναερμηνεύσουμε τις αλληγορίες μας. Λειτουργίες που δεν μπορούν να ευοδωθούν με έναν στρατό μαυροφόρων πάνω από το κεφάλι μας. Για να τους ξεφορτωθούμε αρκεί να τους στερήσουμε την πηγή της δύναμής τους, ρίχνοντας φως στα πανάρχαιά τους ψέματα. Την ιστορικότητα του Χριστού, την εσχατολογική ανάσταση των σωμάτων, την αιώνια κόλαση/ τιμωρία μιας στιγμιαίας απειθαρχίας και μερικές ακόμη ανυπόστατες τερατολογίες. Αν γίνουν αυτά δεν θα τολμούν πλέον να έχουν λόγο για την κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική μας ζωή και μοιραία θα καταστούν άχρηστοι σ’ αυτούς που εδώ και αιώνες χρησίμευαν σαν εργαλείο άσκησης τρόμου και καταπίεσης.

Οι νυχτερινοί να φεύγουν, αλλάζουμε βάρδια. Δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι καινούργιοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί. Είναι το μικρό δημιουργικό κενό, ο μετεωρισμός ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, είναι αυτό που, εν τέλει, πυροδοτεί την θρυαλλίδα της Ιστορίας.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Λευτεριά στο γέροντα Παστίτσιο»!

Tο τελευταίο που μπορούσα να περιμένω από τον εαυτό μου είναι να αντιγράφω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως για όλα υπάρχει μια φορά. Πρώτη ή τελευταία δεν ξέρω. Υπάρχει όμως.

Πληγή «στην καρδιά της ελευθερίας της έκφρασης» και «νίκη των πιο σκοταδιστικών και ακροδεξιών κύκλων» χαρακτηρίζει, με επίσημη δήλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δια της βουλευτού του Βασιλικής Κατριβάνου, την καταδίκη σε 10μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή του 27χρονου Φίλιππου Λοΐζου διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος» για «καθύβριση θρησκεύματος».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «λογοκρισία» και «ποινική καταδίκη της σάτιρας και του λόγου», ενώ σημειώνει ότι «ο Παστίτσιος δεν προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα, ούτε τις αξίες του ανθρωπισμού και της ανεκτικότητας που πρεσβεύει η χριστιανική πίστη», αντίθετα υποστηρίζει ότι ο Παστίτσιος έθιξε τη «νεοναζιστική και παγανιστική Χρυσή Αυγή η οποία έφερε πρώτη το θέμα στη Βουλή, υποδυόμενη τη θεοσεβούμενη, στην πραγματικότητα για λόγους ψηφοθηρίας».

Η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 όταν ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στην οποία υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα «υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για το «ζήλο» όπως αναφέρει της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να «ανταποκριθούν στο αίτημα» ακροδεξιών κύκλων και καταλήγει στη δήλωσή της πως «η σημερινή καταδικαστική απόφαση αποτελεί ντροπή και για την ελευθερία και για τη δημοκρατία. Και, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία για να ξανατεθεί επιτακτικά το ζήτημα της κατάργησης του αδικήματος της βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων. Πρόκειται για κραυγαλέο νομικό αναχρονισμό. Ο θεός, όπως επανειλημμένα έχουν τεκμηριώσει διαπρεπείς επιστήμονες, πιστοί και άπιστοι, δεν έχει ανάγκη από εισαγγελείς, τακτικούς ή αυτόκλητους».
K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου