Και τι είναι η Αναγέννηση; Μα τι άλλο εκτός από το να ξαναγράψουμε τους μύθους μας και να ξαναερμηνεύσουμε τις αλληγορίες μας. Λειτουργίες που δεν μπορούν να ευοδωθούν με έναν στρατό μαυροφόρων πάνω από το κεφάλι μας. Για να τους ξεφορτωθούμε αρκεί να τους στερήσουμε την πηγή της δύναμής τους, ρίχνοντας φως στα πανάρχαιά τους ψέματα. Την ιστορικότητα του Χριστού, την εσχατολογική ανάσταση των σωμάτων, την αιώνια κόλαση/ τιμωρία μιας στιγμιαίας απειθαρχίας και μερικές ακόμη ανυπόστατες τερατολογίες. Αν γίνουν αυτά δεν θα τολμούν πλέον να έχουν λόγο για την κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική μας ζωή και μοιραία θα καταστούν άχρηστοι σ’ αυτούς που εδώ και αιώνες χρησίμευαν σαν εργαλείο άσκησης τρόμου και καταπίεσης.

Οι νυχτερινοί να φεύγουν, αλλάζουμε βάρδια. Δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι καινούργιοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί. Είναι το μικρό δημιουργικό κενό, ο μετεωρισμός ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, είναι αυτό που, εν τέλει, πυροδοτεί την θρυαλλίδα της Ιστορίας.

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Πέρασε η εισήγηση του ΔημάρχουΒόλου Σκοτινιώτη για την δημιουργία Κ έντρου Αποτέφρωσης Νεκρών

Tρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 17:40
Πέρασε η εισήγηση του Δημάρχου Βόλου Σκοτινιώτη για την δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών
Με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, να παρακολουθούν βουβά τις εξελίξεις, πέρασε τελικά και μάλιστα κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου της Δευτέρα, η εισήγηση του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη για δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο στην θέση "Κούκος".


Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Δημάρχου, ο χώρος της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου στο Κοιμητήριο, στο ήδη υφιστάμενο κτίριο, προοριζόμενο για σκευοφυλάκιο, είναι έκτασης πάνω από 1.200 τ.μ. και πληρεί όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, θα κοστίσει περίπου 1.200.000 ευρώ, ενώ σε κάθε αποτέφρωση, ο Δήμος Βόλου, προβλέπεται να εισπράττει από 500 έως 600 ευρώ, με την διάρκεια της διαδικασία να μην ξεπερνά την μία περίπου ώρα.

Πρόκειται σαφώς για ένα έργο που συμφέρει σε όλους, Δήμο και Δημότες ή καλύτερα στην πλειοψηφία, αφού θα πλήξει οικονομικά παραδοσιακούς επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν με βασικό αντικείμενο τις τελετές.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, πάντως, υπό τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο οποίος σκίζει τα ιμάτιά του, ανίκανος μέχρι στιγμής να αντιδράσει, σύμφωνα με ιερατικές πηγές δεν θα αφήσει την υπόθεση να περάσει έτσι.

Σε κάθε περίπτωση είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που καθημερινά ενστερνίζονται την επιλογή της αποτέφρωσης, ενώ και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων, που πραγματεύονται με το θέμα, δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν το ρεύμα εάν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου